;

Hulp nodig? bel +31 (0) 475 202.150

Squashbal keuze

/squashballenSquashballen

 

Balkeuze.

Net als in elke sport, bepaalt je ervaring en speel niveau wat voor soort spullen je koopt. In het geval van squashballen is het niet anders. Hier volgt een korte uitleg, om je te helpen bij de aanschafkeuze van nieuwe squashballen. Wanneer je de bal slaat wordt een deel van de bewegingsenergie omgezet in warmte. Hierdoor stijgt de temperatuur van de lucht in het balletje. Daardoor neemt de druk toe, en stuitert het balletje beter. Dus hoe langer je met een balletje aan het spelen bent, hoe gemakkelijker hij stuitert.

Als je al een tijdje met hetzelfde balletje speelt, begint deze op een gegeven moment minder goed te reageren. Een goede, voorspelbare veerkracht is belangrijk. Het gebrek hieraan kan echt enorm frustrerend werken. Vervang je ballen dus regelmatig. Het komt ook regelmatig voor dat een balletje lek gaat, je merkt dan al erg snel dat het balletje niet meer goed stuiterd. Het is erg afhankelijk van je speelstijl hoe lang het duurt voordat je een balletje moet vervangen. Vaak is het zo dat als je veel harde ballen slaat je ook sneller je bal moet vervangen, misschien zelfs wel ieder maand. Dubbel gele stip ballen zul je vaker moeten vervangen.

Er zijn verschillende soorten squashballen waarmee gespeeld kan worden. Het verschil zit in de grootte van de bal maar voornamelijk in hoe goed (of slecht) de bal stuitert. De meest voorkomende squashbal is van het merk Dunlop. Maar we verkopen ook de andere merken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende soorten squashballen.

 

Squashballen

De Dunlop Pro,

Zwarte bal met 2 gele stippen. Dit is de officiële bal van de World Squash Federation (WSF) Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA). Dit is de bal die in alle internationale squashcompetities gebruikt wordt. Dus ook in Nederland. Ook de meest gebruikte en verkochte squashbal in de Nederlandse en Belgische squashcentra. De bal heeft een adviesprijs van € 5,00 per bal. Squashwebwinkel.nl verkoopt de bal voor € 3,75 per stuk. € 9,95 voor 3 ballen en als aanbieding 12 ballen voor € 37,50.

 

De Dunlop Competition,

De zwarte squashbal met 1 gele stip. Deze bal heeft dezelfde afmetingen als de officiële wedstrijdbal (Pro), alleen stuitert deze bal 10% meer dan de Pro bal. De bal wordt gebruikt door de spelers die een bal willen hebben die iets meer stuitert en daardoor leukere en langere rally’s krijgen. Je hebt iets meer tijd om bij de bal te komen en terug te spelen. Maar ook bij trage banen of in koudere perioden van het jaar kan een gele stip beter zijn dan 2 stippen. Ik speel zelf in een centrum in de winterperiode met een gele stip i.p.v. met de dubbel gele. Zouden we het niet doen, dan valt de bal zeer snel dood of je slaan je een ongeluk om de bal snelheid te geven. Dit kan leiden tot een spierblessure aan je slagarm. De gevorderde speler speelt met een gele stip. Squashwebwinkel.nl verkoopt de bal voor€ 3,75 per stuk. € 9,95 voor 3 ballen en als aanbieding 12 ballen voor € 37,50.

 

De Dunlop Progress,

Zwarte bal zonder stip (of zwarte bal met rode stip). Deze bal is 6% groter dan de officiële wedstrijdbal en stuitert 20% meer. Speciaal voor de beginnende speler. Begin van leuke rally’s waar je veel tijd hebt om nog de bal terug te slaan. Squashwebwinkel.nl verkoopt de bal voor€ 3,75 per stuk. € 9,95 voor 3 ballen en als aanbieding 12 ballen voor € 37,50.

 

De Dunlop Max,

Blauwe bal zonder stip (of zwarte bal met blauwe stip). Deze bal is 12% groter dan de officiële wedstrijdbal en stuitert 40% meer. Voor beginners en jeugdspelertjes wordt zeker aanbevolen om de Max of de Progress te gebruiken. Dit zijn de snelste ballen die het meest stuiteren. Squashwebwinkel.nl verkoopt de bal voor€ 3,75 per stuk. € 9,95 voor 3 ballen en als aanbieding 12 ballen voor € 37,50.

 

De trainersbal,

De Karakal trainersbal is goed. Karakal noemt hem de big bal. Hij voldoet aan alle eisen en is zeer geschikt om les te geven aan de kleintjes onder ons. Bal is een stuk groter en stuitert goed genoeg, ook wanneer de bal niet echt goed warm is.

Een andere goede trainersbal is de Eye squashbal met roze stip. Het voordeel van deze bal is dat hij even groot is dan de andere ballen. Zeker een aanrader om mee te gaan trainen met beginnende spelers.

De Dunlop witte wedstrijdbal,

Naast de bovenstaande ballen verkopen we ook nog de Dunlop witte squashbal. De bal is eigenlijk bedoeld voor squashbanen met glazen zijwanden. Omdat het zicht door het glas donker wordt en de bal daardoor voor de spelers, maar ook voor het publioek, soms niet meer zichtbaar is, kun je een witte squashbal gebruiken. Dit is eigenlijk een dubbel gele bal, maar dan specifiek voor dit euvel wit gemaakt. Is natuurlijk ook leuk om hem eens keer in een finale of zo te gebruiken.

Victor squashballen,

Alle squashballen van Victor zijn goed. In Duitsland wordt de Victor dubbel geel zelfs verplicht gesteld tijdens officiele wedstrijden. N.m.m. zit er weinig tot geen verschil in de Dunlop ballen. Het enige verschil is de prijs. De ballen van Victor zijn goedkoper dan de Dunlop ballen, namelijk € 2,65 per bal.

Ze zijn te krijgen met een blauwe, rode, gele en dubbel gele stip.

 

Squashbal tip.

Ik wil graag verkopen, maar de beginnende speler besteld altijd heel veel ballen. Doe dit niet. Je speelt best lang met een bal. Je hoeft er geen 10 te kopen.... Een mooie mogelijkheid om ballen te testen is de Dunlop starterset ballen. Dit zijn drie ballen van Dunlop. een met een blauwe stip, rode stip en de enkel gele stip. Wissel na verloop van tijd met een andere bal en je krijgt gelijk een ander (leuker) spel.

 

To Top
WhatsApp Chat WhatsApp Chat